Heenreis en eerste dagen in Wenen.

Mijn eerste verhaaltje vanuit Wenen!

Zondag begon mijn reis richting Rotterdam Airport, met papa mama en mijn broertje in de auto en daar gingen we dan, met mijn meer dan 30 kilo bagage. Eenmaal aagekomen kwam mijn reisvriendinnetje ook niet veel later aan, Aafke Reijnen die heel toevallig in Tilburg woont dus daarom hadden we elkaar ook al van te voren wat gesproken, en gelukkig was dat ook erg gezellig. Op het vliegveld met zn alle nog wat gedronken en toen afscheid genomen, door de douane, en daar zaten we dan met zn tweeen. Nu was het dus echt begonnen en dit was ook wel te merken door onze zenuwen. Maaarr het was toen al heel gezellig dus ik had er wel vertrouwen in dat het helemaal goed ging komen. Wat ook erg toevallig was, was dat we met 12 man die dezelfde taalcursus in Wenen gingen doen in hetzelfde vliegtuig zaten dus hadden we daar ook al met iedereen kennis gemaakt en gewacht totdat we te horen kregen dat we niet vanuit Rotterdam op konden stijgen omdat er te dichte mist was. Dus er zouden bussen voor ons worden geregeld richting Eindhoven om vanuit daar op te stijgen, die bussen duurde zeker meer dan een uur voordat ze er waren en dat weer sjouwen met al mn spullen en wachten beviel me niet echt. Maar oke, onderling was het nog steeds gezellig met iedereen. Daar aangekomen en weer ingecheckt + douane konden we eindelijk het vliegtuig in. Na de start, praatje en de video stonden we op de landingsbaan waar hij ook helaas weer omkeerde vanwege de mist.. Daar stonden we dan in Eindhoven en we konden deze dag niet meer opstijgen dus papa gebeld die ons maar weer op kwam halen. Dus, dit nachtje gewoon weer lekker in mn eigen bedje geslapen, en deze keer wel mijn make-up spullen ingepakt die ik eigenlijk was vergeten.

Maandag ochtend weer vroeg op om om half 8 weer in te checken in Eindhoven. Daar weer heel hetzelfde ritueel gedaan en ook daar kregen we uiteindelijk bij de gate te horen dat we ook nu niet hier konden vertrekken en dat er bussen kwamen die ons naar Maastricht zouden brengen. Jaa, op het vliegveld van Maastricht beland. Iedereen hier was heel aardig gelukkig en we zaten weer in het vliegtuig helemaal klaar voor de start, moesten we nog meer dan een half uur wachten omdat het in Wenen te mistig was om te landen, dacht dat ze een grapje maakte maar dat was dus niet. We kregen wel gratis drankje en wat te eten omdat we zoveel vertraging hadden gehad. Eindelijk in de lucht was alles helemaal goed gedaan en goed geland.

Met zn alle in twee taxi's met alle skies op onze schoot, richting de school en onze slaapplaats voor de komende 2 weken. Gelukkig viel dit alles mee en keek ik mijn ogen uit hoe mooi deze stad is. Ook hebben we een heel groot appartementen en sliep ik met Aafke op een kamer. Maar we zitten met zn 12 in een appartement, dacht echt dat dit allemaal veel kleiner zou zijn maar is wel gezellig met zn alle. Elke avond al met een groep gekookt en wat gedronken. We hebben elke dag 3 uurtjes Duits in een lokaal met een grote tafel, je mag zelf weten of je je huiswerk maakt maar dat heb ik toe nu toe elke keer nog wel gedaan. Goed he?!

Ook hebben we al 2 excursies gehad, naar een museum waar niet zo heel veel aan was dus zijn we met een groep bij Starbucks wat gaan drinken en gisteren naar het Parlement geweest, dit was wel erg mooi! Heb ook al een keer samen met Aafke hardgelopen en in deze stad is dat niet erg want is heel mooi, schoon en geen enge mensen. Ook zijn we gisteren nog met een hele grote groep Nederlanders en nog een paar Ijslandse meisjes naar de Kerstmarkt geweest dit was ook heel gezellig.

Nou dit was mijn eerste verhaaltje, zal over een tijdje weer wat erop zetten. Ik heb het in iedergeval heel erg naar mijn zin hier en zal zo ook wat foto's op mijn blog zetten.

Liefs uit Vienna

x Amber

carola

Super amber leuk om te horen dat je het naar je zin hebt. Geniet maar lekker van deze ervaring.
gr carola

Ad de Kok

Ziet er goed uit Amber, idd geniet er maar van is een mooie ervaring,

groetjes ome Ad
xxxxxx

Eva

Klinkt super schat! Nog heel veel plezier! XXX

anfry

schatje! leukleukleuk:D:D:D
goed je huiswerk maken heb je achteraf veel profijt van toch als je straks in de duitse boeken moet en in de avond vooral veel genieten,borrelen en lachen met de meiden! ik wens je heel veel plezier loveyou!! x

jelle

Vertraging is nnooit leuk, maar helemaal niet vertrekken is zuur omdat je eindelijk afscheid hebt genomen, maar goed je zit er nu en het klinkt erg leuk. Ik zal je blog zeker in de gaten houden, greets from the united states of america:) Jelle

Rogier

Dat klinkt allemaal heel erg gezellig! Per dag drie uurtjes les betekent ook een heeeeeeeeleboel vrije tijd. Da's wel lekker. Fijne weken in Wenen! groetjes, Rogier

Mama

Hoi Ambertje, leuk zo'n verhaaltje, ik wist het natuurlijk al wel maar is toch leuk om te lezen.

Liefs Mama

Papa

Hi lieve schat,

Erg leuk hoe je alles omschrijft in je blog.
Met onze skype momentjes ben ik natuurlijk van alles al op de hoogte maar zeker voor jezelf om straks alles nog eens na te lezen is het erg goed dat je om de paar dagen je blog gebruikt als een soort dagboek.
Ik ben de dagen al aan het aftellen tot kerst om je weer lekker vast te houden en een dikke kus te geven.
Ik mis je van zelf sprekend maar lezend dat je het zo naar je zin hebt ben ik alleen maar blij voor je om deze ervaring op te doen; waar je je leven lang plezier en mooie herrineringen aan over houd.

Hele dikke virtuele kusssssss, Papa

Fleur

klinkt heel gezellig! maak er een super tijd van en geniet van alles wat je doet;) ik spreek je hopelijk snel weer. xx

Robbie

ligt Wenen in Oostenrijk??

Patty

He amber fijn dat je het zo gezellig hebt met ze alllen !Dat is alleen maar leuk...ga je reisverslagjes echt bijhouden dit is erg leuk om te lezen.
Wij wensen je nog heel veel plezier en spreken je snel

Xxxx van ons allemaal

(S)lisetje ;-)

Hey Amber,

Wat ontzettend leuk om te lezen hoe het met je gaat en wat je allemaal meemaakt! Ik ben zelf nog nooit in Wenen geweest, maar het lijkt me een prachtige stad! Wordt toch eens tijd om deze stad te gaan bewonderen! Moest wel lachen dat je schreef "en geen enge mensen!" Zo is het, hou ze in de gaten! ;-) Veel plezier en geniet van deze prachtige ervaring!

pleun

hee schatteke,
aan de foto´s te zien lieg je niet. je hebt het idd heel erg naar je zin.
papa heeft skype op zijn computer, dus als je een keer tijd hebt, whats app mij dan maar eens. dan zal ik eens kijken hoe dat werkt en of je mij eens een rondleiding kan geven door je appartement!
dikke kussen, en veel plezier he meissie.